2018, wat een geweldig jaar voor horror! Er kwamen fantastische films uit, zoals een nieuwe Halloween van Carpenter, de Suspiria remake, de briljante Hereditary van Ari Aster, en natuurlijk A Quiet Place, die genomineerd werd voor een Oscar én een Golden Globe.
Daarnaast was 2018 een heel bijzonder jaar voor ons, omdat het het jaar was dat Horrify live ging! Ein-de-lijk hebben de horrorfans in de Benelux een eigen platform waar ze zo veel horror kunnen kijken als ze maar willen. En dat hebben jullie zeker gedaan! Benieuwd naar wat de beste horrorfilms van 2018 zijn? Dit zijn de best bekeken, meest bekeken en meest favoriete horrorfilms in 2018 door onze kijkers: volgens onze horrorfans de beste horrorfilms van 2018. Zit jouw favo film er tussen?


10. Open Water 3: Cage Dive

Gerald Rascionato – 2017
Sinds Jaws zijn haaienfilms niet weg te denken uit de harten van horrorfans. En dat gaat ook op voor onze kijkers: Open Water 3: Cage Dive was een van de populairste horrorfilms op Horrify. De film volgt een groep vrienden die gaan duiken met haaien. Maar wanneer hun boot kapseist, dobberen ze hulpeloos rond midden op zee. Onderwater loert een groot gevaar: haaien met vlijmscherpe tanden die wel zin hebben in een lekkere mensen-snack. Open Water 3 is gefilmd in een found-footage stijl, waardoor het lijkt alsof je er zelf bij bent, hopeloos, midden op zee, tussen de haaien.


9. Death of a Ghosthunter

Sean Tretta – 2007
Deze paranormal horrorfilm is ook gefilmd in found-footage stijl. Carter is een spokenjager en wordt gevraagd een huis te onderzoeken, waar een kwade geest zich in gevestigd zou hebben. Hij slaat de hulp in van een cameraman, een journalist en een medium om vast te stellen hoe groot het gevaar is. Maar dit blijkt veel groter dan Carter ooit had durven denken.


8. My Guardian Angel

Mumtaz Yildirimlar – 2016
Kinderen kunnen super creepy zijn. Dat bewijst het hoofdpersonage in My Guardian Angel maar al te goed. Het feit dat het om een tweeling gaat, maakt het alleen maar meer creepy. Want horrorfans weten maar al te goed: tweelingen in hrrorfilms zijn nooit goed nieuws. De film gaat over Angel en Hannah, twee tweelingzusjes die ook elkaars beste vriendinnen zijn. Angel komt plots te overlijden. Vervolgens begint Hannah een stem te horen in haar hoofd. Ze zal een stuk closer worden met haar overleden zusje dan ooit.


7. The Devil’s Candy

Sean Byrne – 2015
Schilder Jesse en zijn gezin verhuizen naar het platteland. Hun nieuwe huis lijkt prachtig, maar al gauw krijgt Jesse last van waanbeelden. Zijn dit slechts nare gedachten, of is hier echt iets raars aan de hand? Hoewel The Devil’s Candy nooit in Nederland in de bioscoop is geweest, is het een van de beste horrorfilms van 2017. De film wordt gekenmerkt door de fantastische rock-soundtrack én een alomtegenwoordige dreigende sfeer die je nog lang zal bijblijven nadat je deze film hebt gezien.


6. Dead Awake

Phillip Guzman – 2016
Dat slaap een fantastische bron voor horror is, is al bewezen door A Nightmare on Elm Street. Het beeld van Freddy die je achterna zit in je dromen, is een van de meest iconische momenten uit de horrorgeschiedenis. Maar at meerdere wezens je het slapen onmogelijk maken, wordt duidelijk in Dead Awake. Een gevaarlijk monster terroriseert zijn slachtoffers door middel van slaapverlamming. Niet in staat te bewegen, zijn de slachtoffers compleet machteloos. Wees gewaarschuwd: na het kijken van deze film lig je nog nachten lang wakker.


5. American Mary

Jen Soska en Sylvia Soska – 2012
Bodyhorror is populair bij horrorfans, dat blijkt ook uit deze toevoeging aan dit lijstje. American Mary gaat over een medisch student die voor een heel bijzonder bijbaantje kiest. Ze komt terecht in de wereld van illegale plastische chirurgie, waar ze haar medische skills toepast om de meest extreme ingrepen uit te voeren. Maar wat Mary snel zal leren, is dat deze ingrepen niet alleen voor haar cliënten permanente gevolgen hebben…


4. Harbinger Down

Alec Gillis – 2015
John Carpenters The Thing wordt door velen beschouwd als een van de beste horrorfilms ooit. Dat hier een prequel van werd gemaakt in 2011, was dan ook geen verrassing. Om in deze film alle practical effects te vervangen door CGI, was echter niet het beste idee. De fans waren teleurgesteld, net als het team dat in eerste instantie de practical effects zou maken voor deze prequel. Dit team besloot hun ongebruikte materiaal te gebruiken voor een eigen film: een arctische horrorfilm met alleen maar practical effects, en ook sterk geïnspireerd door Carpenters The Thing. En zo kwam Harbinger Down tot stand.


3. Excision

Richard Bates Jr. – 2012
De puberteit is een vrij moeilijke periode, maar voor Pauline in Excision is dat een understatement. Hormonen gieren door haar lijf en ze glijdt langzaamaan steeds verder weg in haar innerlijke waanzin. In haar fantasiewereld gaan seksueel verlangen en moord hand in hand, wat van Excision een horrorfilm maakt die je niet snel zal vergeten.


2. The Spiritualist

Carl Medland – 2016
Laura heeft last van een boze geest in haar huis, die haar tergt met verschrikkelijke nachtmerries. Ze gelooft dat het de geest is van haar overleden moeder en roept de hulp in van de spiritualist. Tijdens een seance wordt al gauw duidelijk dat de dreiging veel groter is dan ze hadden durven denken, wanneer ieder uit het gezelschap wordt geconfronteerd met hun grootste angsten.


1. Nothing Left to Fear

Anthony Leonardi III – 2013
En dan zijn we aangekomen bij de nummer 1 van de beste horrorfilms van 2018 volgens onze kijkers. De top van de scary movies, de meest bekeken film in 2018: Nothing Left to Fear. De titel zegt al genoeg om je de stuipen op het lijf te jagen. Wendy en haar gezin verhuizen naar een klein dorpje in Kansas. De gemeenschap die hier woont, wordt overheerst door een sterk gevoel van bijgeloof. Maar al gauw blijkt dat deze lokale legendes maar beter serieus genomen moeten worden. Wendy en haar gezin voelen zich bedreigd wanneer er steeds meer onverklaarbare dingen gebeuren.


Dit zijn de beste horrorfilms van 2018 volgens Horrify kijkers. Heb jij ze allemaal al gezien, of moet je ze nog gaan kijken in 2019? Kijk ze dan nu op Horrify, het platform voor de échte horrorfans. Kies uit het grootste aanbod aan horrorfilms en kijk onbeperkt de engste films. Nog geen abonnement? Meld je nu aan en kijk de eerste 14 dagen gratis!

Benieuwd naar de engste horrorfilms zijn? Check ook onze top 10 beste horrorfilms ooit!

This Post Has 16.301 Comments