Welke films moet je kijken op Halloween? Horrorfilms natuurlijk! Wil jij 31 oktober alleen maar de gruwelijkste films kijken? Met deze filmtips zit jij heel Halloweennacht aan de buis gekluisterd. Check hier onze top 5 horrorfilms voor Halloween.

1. Into the Dark: The Body

Een huurmoordenaar sleept op Halloween-nacht het lijk van zijn laatste slachtoffer met zich mee. De gasten van dit Halloween-feestje denken alleen maar dat dit het tofste kostuum ooit is, onwetend van het gevaar waar zij zich in verkeren.

Into the Dark is een horrorserie afkomstig van Blumhouse Productions, de productiemaatschappij achter Paranormal Activity, Get Out en Insidious. De serie bestaat uit twaalf holiday horror stories: elke maand een nieuwe aflevering over steeds een andere feestdag van die maand. Aflevering 1 begint natuurlijk met Halloween, en geeft een morbide twist aan de toch-al-duistere feestdag.

2. Rob Zombie’s Halloween

Michael Myers is misschien wel de meest iconische killer uit het horror genre. Wanneer hij op 10-jarige leeftijd een slachtveld aanricht, wordt hij opgenomen in een inrichting. 17 jaar later weet hij te ontsnappen. Op Halloweenavond keert hij terug naar zijn woonplaats en slaat weer toe. Niemand is zijn leven meer veilig.

Deze remake is geschreven en geregisseerd door metal en horror legende Rob Zombie, die al eerder de films House of 1000 Corpses en The Devil’s Rejects heeft gemaakt. Zijn Halloween is een remake van John Carpenter’s Halloween uit 1978. Carpenter heeft aan Zombie het advies gegeven de film niet letterlijk te kopiëren, maar de remake vooral helemaal eigen te maken. Zombie koos er dan ook voor om meer van Michael Myers duistere verleden te laten zien. Het resultaat: de perverse ontwikkeling van een problematisch kind tot een psychopatische moordenaar. 

3. Tales of Halloween

Één Halloweennacht, tien gruwelijke horrorverhalen. De slachtoffers: ontelbaar. Tales of Halloween toont tien angstaanjagende verhalen die zich afspelen op Halloweenavond in een klein Amerikaans stadje. Van mens-etende pompoenen, seriemoordenaars, vampiers tot aliens. Het stadje wordt overrompeld door de ergste Halloween nachtmerries.

4. Evil Dead

Een groepje vrienden vertrekken naar een afgelegen huisje in het bos. Daar vinden ze een oud boek met mysterieuze spreuken. En hoewel er met grote rode letters op het boek geschreven staat dat ze deze met rust moeten laten, kiezen ze er toch voor deze waarschuwing te negeren. Wanneer ze de spreuken voorlezen, laten ze per ongeluk genadeloze demonische krachten los. 

The Evil Dead uit 1981 van Sam Raimi met Bruce Campbell in de hoofdrol is een echte horror classic. Deze remake doet het origineel eer aan, maar geeft ook zijn eigen draai aan dit duivelse verhaal. 

5. Thir13en Ghosts

Wanneer Arthur een huis erft, kan zijn geluk niet op. Tot hij erachter komt dat het huis 13 kwade geesten met zich meebrengt… 

In Thir13en Ghosts zie je veel bekende gezichten, waaronder Tony Shalhoub, die je misschien herkent van zijn rol als detective Monk, maar ook Matthew Lillard, die je vast kent van zijn hoofdrol in Scream (en anders misschien ook nog van zijn rol als Shaggy in de live-action Scooby Doo films). 

Hopelijk hebben deze Halloween horrorfilm tips je een beetje op weg gebracht, en weet je nu welke films je moet kijken op Hallween. Welke ga jij kijken? Op Horrify kijk je onbeperkt horrorfilms, met Halloween, en het hele jaar door. Meld je nu aan en kijk de eerste 14 dagen gratis.