Of je nou in geesten gelooft of niet; spokenjagers bestaan in ieder geval wel echt, ook in Nederland! In onze nieuwe documentaireserie Zwarte Schapen gaan we mee met een groep Nederlandse spokenjagers op jacht naar entiteiten in een spookslot. Lees hier alles over deze professionele paranormaal-onderzoekers en onze nieuwe docu-serie. 

Nederlandse spokenjagers

Spokenjagers ken je waarschijnlijk vooral van tv, waar een groep zelf-uitgeroepen ghosthunters langsgaan bij locaties waar het zou spoken. Hier gaan ze op zoek naar entiteiten en paranormale fenomenen, terwijl ze dit proberen vast te leggen op camera. Heel grappig om naar te kijken, alleen is dit vaak veel sensationeler en dramatischer gemaakt voor televisie.

Bij echte spokenjagers gaat het er heel anders aan toe. Want ja, spokenjagers bestaan echt. En ze bestaan ook in Nederland! Vanuit hun nieuwsgierigheid naar het onverklaarbare en en hun passie voor het paranormale, hebben zij er hun hobby van gemaakt om op zoek te gaan naar entiteiten. 

Het Nederlands Paranormaal Research Team is zo’n groep gedreven en ervaren paranormaal-onderzoekers. Het team is opgericht in 2010 en bestaat uit meerdere leden die ieder hun eigen expertise hebben. Wanneer zij op pad gaan voor een onderzoek, maken ze gebruik van paragnosten en verschillende meetapparatuur om de aanwezigheid van entiteiten vast te stellen. 
Zij stellen vrijwillig hun kennis en kunnen ter beschikking voor mensen die hun hulp nodig hebben. Zo kun je op hun website veel tips en info vinden over paranormale fenomenen en gaan ze op huisbezoek bij mensen die geloven zelf thuis last hebben van hauntings. 

Spokenjagers
Het Nederlands Paranormaal Research Team op onderzoek

Ga mee op spokenjacht

Voor de Horrify documentaireserie Zwarte Schapen ging onze Niels een nacht op pad met deze Nederlandse spokenjagers. Hier laten zij zien hoe paranormaal onderzoek en het zoeken naar entiteiten in het echt gaat te werk gaat.

De scène waar het nachtwerk plaatsvond was kasteel Doornenburg (Gelderland). Deze 13e eeuwse burcht heeft een rijke geschiedenis. Het staat vooral bekend als het kasteel dat als set diende voor de populaire televisieserie Floris. Voor paranormaal-onderzoekers en -fanaten is het echter bekend om een heel andere reden: om de hoge mate van paranormale activiteit die hier zou plaatsvinden.

Zwarte Schapen - Nederlandse Spokenjagers

Zwarte Schapen

Zwarte Schapen is een nieuwe documentaireserie van Horrify. In elke aflevering wordt een andere mysterieuze subcultuur of eigenzinnige lifestyle belicht: van spokenjagers, wicca en vampirisme tot extreme body modification. Zwarte Schapen gaat over onderwerpen waar veel horrorfilms op gebaseerd zijn, en hoe die in het echt door sommige mensen worden geleefd. In de eerste aflevering kun je de Nederlandse spokenjagers in actie zien.

Geloof jij dat geesten of het paranormale echt bestaan? Kijk de eerste aflevering van Zwarte Schapen en oordeel zelf.

Horrify is de engste streamingdienst, gespecialiseerd in horror en alles wat daarmee te maken heeft. Kijk onbeperkt de engste films en series, en zit de hele nacht aan de buis gekluisterd. Nog geen abonnement? Meld je aan en kijk de eerste 14 dagen gratis.

This Post Has 2 Comments

  1. Anna

    Zou super zijn om met jullie mee te kunnen gaan. Als dat ooit en optie is, wil ik het graag horen. Respect voor jullie allrmaal.

  2. Giovanni Mahler

    3 krassen op mijn lichaam ik zou zelf willen weten dat er hier misschien geesten of demonen zijn de krassen op mijn boven arm zijn 3 strepen boven hele korte streep middelste en onderste streep zijn gelijk graag een onderzoek zou voor mij meer duidelijkheid brengen

Comments are closed.