Als je bij Horrify werkt, moet je natuurlijk van horror houden. Dat is simpelweg onderdeel van je takenpakket. Maar wat is dan de beste horror volgens de Horrify redactie? Adis en Nikki van Team Horrify blikken terug op het afgelopen jaar en zetten hun drie favo Horrify-titels op een rijtje. Wil je weten wat onze favoriete horror films en series van 2019 zijn op Horrify? Lees gauw verder…

Adis, content manager

1. Bram Stoker’s Dracula

Francis Ford Coppola, 1992

Een filmbewerking van het klassieke vampierverhaal van Bram Stoker. Geregisseerd door de multi-getalenteerde Francis Ford Coppola. Met een fantastische cast bestaande uit Keanu Reeves, Winona Ryder, (Sir) Anthony Hopkins en Gary Oldman.
Hier valt, naar mijn mening, niets aan toe te voegen. Behalve dat de film in 1993 drie Academy Awards in de wacht sleepte.

2. Phenomena

Dario Argento, 1985

Phenomena

De Italiaanse horrormeester Dario Argento levert met Phenomena een waar kunstwerk af. De cinematografie van het Zwitserse landschap is prachtig. Evenals de kostuums, die door Giorgio Armani zijn ontworpen. En de soundtrack bestaat, onder andere, uit heavy metal nummers van Iron Maiden en Motörhead.
Een jonge en vooral cameragenieke Jennifer Connely neemt de toeschouwer mee in haar paranormale wereld en maakt het geheel compleet.

3. Daddy’s Girl

Martin Kitrosser, 1996

Daddy's Girl

Zo fout dat het weer goed is en zo goed dat het weer fout is.
Jody is pas 11 jaar oud, maar nu al een echte baas. Ze is niet op haar mondje gevallen, zeer inventief, om de één of andere reden supersterk en een ijskoude psycho!
Ik ben voor een vervolg op deze film. Al weet ik niet zeker of de makers er hetzelfde over denken. Wat dacht je van Jody als CEO van een conglomeraat? Of als politica in Washington?!


Nikki, community manager

1. Night of the Living Dead

George A. Romero, 1968

Ik ben groot fan van zombiefilms, want het heeft zo’n beetje alles wat ik leuk vind aan horror: bloed en ranzigheid, spanning, en vaak ook humor. Natuurlijk kan Night of the Living Dead dan niet missen in mijn top 3 beste horrorfilms op Horrify.
Een groepje mensen barricaderen zich in een huis tegen de zombie-uitbraak, en moeten daar de nacht zien te overleven. De film heeft een intense spanning, omdat je als kijker zelf het claustrofobische gevoel voelt om daar opgesloten te zitten.
Bovendien zou de zombie zoals we die vandaag kennen, niet bestaan zonder Romero’s Night of the Living Dead. De langzaamlopende, kreunende, vlees hongerige zombies zijn hier geboren. Dus als je fan bent van zombiefilms, moet je deze film zien. Het hoort gewoon bij je opvoeding.

2. Suspiria

Dario Argento, 1977

Top 3 beste horror films 2019 - Suspiria

Een dansschool als dekmantel voor een heksenkring, een giallo-film met een paranormal randje: Suspiria is gewoon fantastisch. De manier waarop de slachtoffers aan hun einde komen is bruut, bloederig en beeldschoon. Want behalve heel erg naar, is Argento’s Suspiria vooral heel erg mooi. Elk shot is zo mooi geschoten, de sets zijn fenomenaal en het kleurgebruik is hypnotiserend. Deze klassieker van Argento kan ik niet anders omschrijven dan visuele poëzie!

3. L.A. Macabre

Dan Ast, 2013

Mocht je het nog niet gemerkt hebben van mijn Series Guide: ik ben een groot fan van de mystery-crime serie L.A. Macabre! Wat ik vooral bijzonder vind, is dat het is begonnen als webserie. Dit format heeft een hoog tempo in het plot en heeft veel cliffhangers, waardoor het héél verslavend is om naar te kijken.
Daarnaast is de serie sterk gebaseerd op Charles Manson en de Manson Family. Vooral als je true crime interessant vindt, is het tof om te zien hoe deze link naar echte gebeurtenissen in de serie verwerkt zit.


Dit zijn de favoriete horror films en series op Horrify van ons team. Check ook onze Horror Holiday Watchlist voor alle kerst horrorfilms die je deze december op Horrify kan kijken. Voor 2020 hebben we alvast een heel goed voornemen: NOG MEER HORROR! Dus ook in het nieuwe jaar kun je bij ons terecht voor gruwelijk veel ijzingwekkende films en series. Wat zijn jouw favoriete horrorfilms die je het afgelopen jaar hebt gezien?