Een horror valentijnspecial van de makers van Paranormal Activity en Get Out: de Blumhouse serie Into the Dark geeft een duistere twist aan de romantische feestdag in de nieuwe aflevering Down. Down, staat nu voor je klaar op Horrify. Meer weten over deze valentijnspecial? Lees alle ins en outs over Down in dit blog.

Plot

Twee collega’s komen vast te zitten in een lift. Ze zijn de laatsten die nog aanwezig zijn in het kantoorgebouw en met niemand om hen te helpen, dreigen ze hier het hele weekend vast te zitten. Aanvankelijk lijkt het allemaal nog niet zo erg en trekken ze zelfs naar elkaar toe. Maar wat begint als chemie, gaat al gauw de verkeerde kant op. Wanneer ze elkaar beter leren kennen, blijkt dat het duistere geheim van de een, een grote bedreiging vormt voor de ander.

Into the Dark - Down - Lift

“A wolf in rom-com clothing”
– Nightmare on Filmstreet


Waarom moet je Down kijken?

Volgens Nightmare on Filmstreet bevat Down de drie belangrijkste ingrediënten die nodig zijn voor een goed horrorverhaal, én voor een goede eerste date:
1. Gevaarlijk goede chemie
2. Een intieme setting
3. Een goede dosis mysterie

Opgesloten in een kapotte lift met een totale vreemde: kun je elkaar vertrouwen? In een horrorfilm: waarschijnlijk niet. Maar toch is Down alles behalve voorspelbaar. De aflevering heeft een fantastische spanningsopbouw. Naarmate de personages steeds meer over elkaar te weten komen, neemt het gevaar toe. De spanning groeit hierin mee tot een opwindende climax waarin beide personages alles op het spel zetten.
De claustrofobische setting draagt hier alleen maar aan bij. Word jij ook al benauwd van het idee om vast te zitten in een kapotte lift? Of ben je eerder bang om gruwelijk tot je einde te komen wanneer de lift plots naar beneden kan komen denderen? Stel je dan maar eens voor dat je in dit kleine hokje opgesloten zit met een gestoorde maniak, zonder enige uitweg of kans op hulp.

Down - Jennifer

Wist je dat…

Down is geregisseerd door Daniel Stamm. Deze Duitse regisseur heeft al veel regie-ervaring opgedaan in het horrorgenre. Zo heeft hij gewerkt aan The Last Exorcism, Fear the Walking Dead en 13 Sins. Een interessant weetje over Stamm: vóórdat hij zich weide aan het vastleggen van bloed, verderf en andere narigheid op het witte doek, heeft hij een tijdje gewerkt als vredeswerker. Een behoorlijke carrièreswitch dus.

De hoofdrollen worden gespeeld door Natalie Martinez en Matt Lauria. De twee acteurs zijn geen onbekenden van elkaar en hebben al eerder samen gewerkt in de dramaserie Kingdom.

En mocht het kantoorgebouw waar de personages in vastzitten je bekend voorkomen, dat kan zeker! De buitenkant van het gebouw is namelijk de Trump Tower in Chicago, een van de hoogste gebouwen van de Verenigde Staten. De skyscraper heeft al vaker een rol gespeeld in films: zo vond het laatste gevecht tussen Batman en The Joker in The Dark Knight hier ook plaats.

Into the Dark - Down - Guy en Jennifer

Meer over Into the Dark

Into the Dark vertelt 12 duistere verhalen over 12 verschillende feestdagen. De anthology-serie komt van Blumhouse Productions, de makers van o.a. Paranormal Activity, Get Out en Insidious. Elke maand komt er een nieuwe aflevering van de serie uit, met elk een horror story over een feestdag die hoort bij die desbetreffende maand. Aflevering 5 van Into the Dark is de horror valentijnspecial en gaat over Valentijnsdag. Kijk Down nu op Horrify. Behoefte aan meer horror romantiek, doe onze quiz en ontdek jouw horror valentijn!

Wil je dieper duiken in de duistere feestdagen van Into the Dark? Naast de valentijnspecial, zijn ook de eerste vier afleveringen te zien op Horrify. Deze gaan over Halloween, Thanksgiving, Kerstmis en Oud en Nieuw. Met Into the Dark kun je het hele jaar door genieten van de gruwelijkste horror verhalen, met elke maand een nieuwe aflevering. Aflevering 6, Treehouse, komt online in maart, en gaat over Internationale Vrouwendag. Iets om naar uit te kijken dus!

This Post Has 6 Comments

Comments are closed.